Telefon: 28 95 57 72 / e-mail: porthip@gmail.com

Porthip

Thailandsk Kogekone

 

Thailandsk mad – Et bombardement af smagsoplevelser

 

 

Det Thailandske køkken er kendt verden over for at være enkelt, sundt og uhyre velsmagende. Hvad enten det er de stærke chili retter eller mildere sur-søde retter er retterne kendtegnet ved harmoni i smag og udtryk. Thailandsk mad er en sammenblanding af vestlig og østlig indflydelse, fra Kina og Indien, men også fra sydamerika i form af chili planten som først ankom til Thailand med de første Europæere.

 

Thailandsk mad er enkelt og meget varieret. Hvilken ret der serveres og spises afhænger helt af hvem der laver den og hvor vedkommende stammer fra. Oprindeligt var Thaierne et folk som levede af fisk og planter og som i Buddhismens ånd undgik at spise store stykker kød. Senere kom en ydre påvirkning fra især Kina og vesten der skabte de fleste retter med kød som vi kender i dag. Den Kinesiske indflydelse afspejles i brugen af wok, lynstegning og friturestegning. Chilien voksede oprindeligt ikke i Thailand, men efter at være blevet indført af Portugisiske missionærer der medbragte den fra Sydamerika, så har Thaierne i allerhøjeste grad taget chillifrugten til sig. Den er nu nærmest et symbol på Thai mad.

 

I Thailand har man altid haft meget held med at lade sig inspirere fra udlandet når man laver mad, men samtidig har man givet det lånte en særlig Thai karakter. De indiske karry’er er for eksempel blevet forfinet i det Thailandske køkken og i stedet for at stege i ‘ghee’ som i Indien bruges kokos og palme olie. På samme måde anvendes citrongræs og andre friske urter i stedet for færdige krydderier.

 

Friske ingredienser er kernen i Thai mad.

 

Et Thailandsk måltid mad spises oftest sammen med andre og man bestiller tit mange forskellige retter der deles indbyrdes. Et typisk

 

Thailandsk måltid kan bestå af for eksempel en simpel suppe lavet på kyllinge fond, en række salte eller dybstegte snacks, en krydret eller stærk salat og så enten en fiske ret eller en kød ret stegt med friske krydderurter og chili. Måltidet serveres selvfølgelig altid velsmagende ris som har en særlig betydning i Thailand.

 

Thai mad spises med en gaffel og ske. Selv kødretter som stegt ris med svinekød eller stegt and serveres i mindre portionstørrelser, så der aldrig er brug for en kniv. Skeen bruges til at spise af og gaflen bruges til at skubbe maden op på skeen.

 

Det ideelle thailandske måltid er en harmonisk blanding af det krydrede, det subtile, det søde og sure, og skal gerne være tilfredstillende for både øjne, næse og gane.

 

Porthip hjælper med at vælge de rigtige retter til din fest, så du og dine gæster kommer til at smage en bred pallette af Thai retter der både er milde og stærke, sure og søde og i alverdens farver. Thai mad er en fest og vi kan godt love at der er noget for enhver smag.

 

Alle retter er selvfølgelig tilberedt med de rigtige friske grøntsager og ingredienser direkte fra Thailand.

 

 

Ring for et godt tilbud...

 

 

Telefon: 28 95 57 72

Mail: porthip@gmail.com

Menu forslag:

 

Sate Gai

- Kyllingespyd

 

Dum Yum Gung

- Reje suppe

 

Gan Kiew Wan

- Kylling i grøn karry

 

Pad Pig Kapaow Gung

- Oksekød med chilli/basil

 

 

Vi kører ud til dig og tilbereder maden på stedet helt fra bunden.